Hallo gedicht!

Leestrip met Anne Vegter, staat er op de hangout, en de dichters Tsead Bruinja, Ellen Deckwitz, Charles Ducal, Maarten van der Graaff, Vrouwkje Tuinman en Maud Vanhauwaert. De Dichter des Vaderlands toert door het land, telkens weer met een ander programma, andere gedichten, een andere gastdichter.

Gisteren, in de Kloveniersdoelen, waren het Anne & Maud, een sprankelende combinatie.

In een bijna uitverkochte tuinkamer luisterden wij naar:

Neeltje Maria Min: Mijn moeder is mijn naam vergeten
Bart Meuleman: Voor de hond van Willy Vandermeulen
Hugo Claus: Nu nog

Op de achtergrond: Geluidsfragmenten, foto’s van de dichters, de stemmen van Meuleman en Claus, het gedicht van Min in gezongen versie. Anne & Maud brengen de werken tot leven, betrekken hun luisteraars erbij, stellen vragen, interpreteren, duiden, lachen, spelen met woorden, klank en ritme. Poëzie dicht op de huid, dichtregels die aangereikt worden om te proeven en te beleven.

De declamatie van ‘Nu nog’ door Anne, Maud en een onzichtbare Hugo Claus, was er een om nooit meer te vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *