De Koperen Tuin

In hartje Goes ligt De Koperen Tuin, een fijne boekhandel, de boekhandel van Manda Heddema.

Ik kom er voor een lezing met Selma Noort over haar nieuwe boek, maar ik ben er met opzet ruim op tijd, want ik wil op mijn gemak in de boekhandel rond kunnen snuffelen.

DSCI1420aDSCI1415a

Een grote ruimte met een aparte indeling, traptreden naar boven en naar beneden, naar links ook, een eerste verdieping met studieboeken en poëzie op een halfronde open galerij. Ik voel me thuis. De galerij een keer rond en aan de andere kant weer naar beneden en ‘op vaste bodem’. Ik slenter langs boekenkasten en rond boekentafels en hè, op sommige boeken plakken briefjes, post its!

DSCI1410aDSCI1411aDSCI1413a

Wat een geweldig idee, en zo simpel. Een paar woorden maar. Ik ga op zoek naar meer briefjes, ik wil zoveel mogelijk van die ‘gerecenseerde’ boeken vinden. Manda komt er even bij staan. Ik vertel haar hoe leuk ik haar idee vind met die briefjes. Zij lacht:”Maar je moet wel veel boeken lezen, want ze zijn als eerste weg.”

En omdat ik nog even de tijd heb, kies ik voor een boek en ga ik met Julian Barnes’ Hoogteverschillen in een ontzettend lekkere armstoel neerploffen.

DSCI1418a

Na de eerste bladzijden weet ik trouwens al heel zeker, dat ik dit boek van begin tot einde ga lezen. Ooit.

Ja, en dan komt Selma, en door Selma voorgelezen worden is heel erg fijn.

DSCI1435a

P.S. Haar boek ‘De zee kwam door de brievenbus” verschijnt in het voorjaar van 2015 bij uitgeverij Leopold.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *