Het #boekperweek avontuur van 2015

De bibliotheek is het schuld!

Ter afsluiting van 2014 kwam er iemand met het idee van een challenge. Iemand riep iets van 1 boek per week, gevolgd door de vraag of er misschien vrijwilligers waren.

De eerste  tweets zag ik tijdens een avonddienst op de biblioservicebus langskomen. Onmiddellijk vertelde ik het aan mijn collega. ‘Dat haal ik nooit, maar het kriebelt in mijn vingers om me op te geven.’ Hij schonk mij een blik die eigenlijk gereserveerd is voor ernstige gevallen.

Rustig blijven ademen en even goed nadenken. Het heeft immers geen haast.

’s Avonds laat en terug thuis was er geen houden meer aan.  Steeds meer bookworms deden mee, gingen de uitdaging aan. Het enthousiasme spatte er van af in de reacties, en we waren nog niet eens begonnen.

Ton heeft al een stukje geschreven, Marcel van Driel ook. Ronald Giphart verstuurde een tweet over het fenomeen:

De boeken vinden mij. Ik struikel er over. Ik ga bewust geen lijst maken, maar laat me verrassen door wat ik tijdens mijn werk tegenkom en ook door wat mijn ‘medestanders’ lezen.

Ik ben nooit eerder lid geweest van een leesclub, maar nu voelt het een beetje zo. We zien wel waar het schip strandt , vaart maakt, dobbert of voor anker gaat.

Op een heel mooi boekenjaar 2015!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *